ABN AMRO

Analyse van de koers van het ABN Amro aandeel

--- Publiciteit ---
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

Wij nodigen u uit om via een artikel dat volledig gewijd is aan het aandeel ABN Amro te ontdekken hoe u dit aandeel op de best mogelijke manier kunt verhandelen. Om dit te doen, zullen wij u inderdaad voorstellen om beursinformatie en economische gegevens over dit bedrijf te vinden, zodat u coherente analyses van de prijs ervan kunt uitvoeren? In het bijzonder vindt u informatie over de activiteiten van deze onderneming, haar bronnen van inkomsten, haar belangrijkste concurrenten op de markt of haar recente samenwerkingsverbanden, evenals de gegevens die moeten worden gecontroleerd als onderdeel van haar fundamentele analyse.  

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

In de eerste plaats zullen we de geografische uitbreidingscapaciteiten van de bank in het oog houden met ontwikkelingsstrategieën in andere nog niet aangeboorde markten.

Analyse nr. 2

Ook het economisch beleid en de steeds meer gedisciplineerde ontwikkeling daarvan in de wereld zullen in deze analyse van belang zijn.

Analyse nr. 3

We zullen de concurrentie in deze sector uiteraard nauwlettend in de gaten houden met het belangrijkste nieuws en de belangrijkste resultaten van de andere grote groepen die op dezelfde markten aanwezig zijn.

Analyse nr. 4

De regelgeving van de overheid en de financiële situatie van het land zijn ook elementen die een impact kunnen hebben op de resultaten van deze onderneming.

Analyse nr. 5

Ten slotte zullen de activa en de uitstaande bedragen van de groep, twee belangrijke gegevens waarmee in de banksector rekening moet worden gehouden, nauwlettend worden gevolgd.

--- Publiciteit ---
Handel in ABN AMRO aandelen!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. CFD's handelen met Plus500

Algemene presentatie van het bedrijf ABN AMRO:

We willen u nu graag wat meer informatie over ABN AMRO geven, onder andere over haar activiteiten en vooral over de verdeling van haar inkomsten over de verschillende segmenten. Zo leer je wat meer over de groep en hoe die zich de komende jaren op de markt kan gedragen.

De ABN AMRO Groep is een Nederlandse onderneming in de banksector. Concreet is het momenteel een van de toonaangevende bankgroepen in het land.

Om de activiteiten van deze bank beter te begrijpen, is het mogelijk om ze op te splitsen in verschillende segmenten op basis van het aandeel in het nettobankproduct of NBI dat ze genereren:

Momenteel beheert de groep meer dan 235 miljard euro aan uitstaande deposito's en 268,1 miljard euro aan uitstaande leningen.

Het is ook interessant om de geografische spreiding van de activiteiten van deze groep te kennen. Nederland is goed voor 86,7% van het BBP, de rest van Europa voor 7,3%, de Verenigde Staten voor 3%, Azië voor 2,2% en de rest van de wereld voor 0,8%.

 

Ken de concurrentie van de ABN AMRO aandelen:

Nu u een goede kennis heeft van ABN AMRO en haar activiteiten, willen we u graag laten kennismaken met haar belangrijkste concurrenten op de markt, namelijk de grootste bankgroepen die momenteel in Nederland actief zijn.

 

De strategische allianties die de ABN AMRO-groep heeft opgezet:

We willen u nu twee concrete voorbeelden presenteren van samenwerkingsverbanden die de ABN AMRO Group de afgelopen jaren heeft ontwikkeld, zodat u meer te weten komt over mogelijke strategische allianties voor dit bedrijf.

 

Voor- en nadelen :

Een andere manier om erachter te komen hoe het handelen van ABN AMRO zich waarschijnlijk zal ontwikkelen, is het bepalen van de voor- en nadelen ervan. Dit betekent dat de belangrijkste sterke en zwakke punten van het bedrijf op een rijtje moeten worden gezet om ze te kunnen vergelijken. Dit zijn dus de huidige sterke en zwakke punten van deze voorraad en deze bankgroep.

Met betrekking tot de belangrijkste sterke punten van de ABN AMRO Groep zijn de volgende punten het belangrijkst:

Laten we nu ingaan op de nadelen van deze waarde met de belangrijkste zwakke punten van dit bedrijf:

Een aantal veelgestelde vragen

Wanneer is ABN AMRO overgenomen?

Op 10 oktober 2007 werd de groep na een vijandig overnamebod overgenomen door Fortis, Royal Bank of Scotland en Banco Santander Central Hispano. RBS heeft dus de financiële activa van deze bank en van haar vestigingen in de Verenigde Staten teruggevorderd, met uitzondering van LaSalle Bank, die aan Bank of America is verkocht. Fortis herstelde zijn bancair netwerk in België en Santander, de Banco Real-dochter in Brazilië.

Hoe positioneert ABN AMRO Group zich internationaal in haar sector?

Internationaal heeft de ABN AMRO Groep sterke posities in het midden van de Verenigde Staten als retailbank en in Brazilië. Qua transactievolume staat de Nederlandse bankgroep momenteel op de 11e plaats onder de bankgroepen in Europa en op de 20e plaats op de wereldmarkt. Het heeft meer dan 3.000 kantoren over de hele wereld.

Welke financiële gegevens moeten worden geanalyseerd voor het aandeel ABN AMRO?

Bij de financiële gegevens waarmee u absoluut rekening moet houden bij de analyse van deze ABN AMRO-waarde, en gezien de zeer specifieke sector waarin dit bedrijf actief is, behouden wij het BNP of het Netto Bankbedrijfsresultaat als belangrijkste indicator, evenals het volume van de uitstaande deposito's en het volume van de uitstaande leningen.

--- Publiciteit ---
Handel in ABN AMRO aandelen!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's handelen met Plus500