Een van de beste trading-platforms
  • eToro
  • Plus500
  • XM

De technische analyse

Een succesvolle technische analyse op de beurs

Technische analyse is een methode die erop is gericht om in te spelen op toekomstige koersbewegingen van een effect waarbij grafische gegevens en bepaalde theorieën worden gebruikt. Ontdek hoe dit type analyse werkt en wat de voordelen zijn.

De trendanalyse

Ondek hoe en waarom u een trendanalyse kunt maken om op de effectenbeurs te speculeren. Wij leggen hier de verschillende methoden en indicatoren uit die worden gebruikt om de richting, kracht en duur van een trend te bepalen.

De MACD-indicator (Moving Average Convergence Divergence)

De MACD is een heel nauwkeurige indicator die gebruikmaakt van de verschillen van exponentiële voortschrijdende gemiddelden. Ontdek hoe u de MACD kunt gebruiken voor de technische analyse om uw winstkansen op de beurs te maximaliseren.

 
De economische kalender

Wat is de economische kalender en waartoe dient hij? Om dit te weten te komen vindt u hier onze uitleg over de functie van dit onmisbare hulpmiddel en over de verklaring van de gegevens ervan zodat u betrouwbare indicatoren kunt krijgen.

De Bollinger Bands

De Bollinger Bands zijn een van de indicatoren voor volatiliteit die voor de technische analyse van de koers van een effect worden gebruikt. Ontdek hoe deze indicator werkt en hoe hij gebruikt kan worden als je online handelt.

De Daytradingstrategie

Daytrading is op dit moment een van de meest populaire beleggingsmethoden op de beurs. Hier vindt u praktische aanwijzingen en informatie zodat u meer over deze techniek en de werking ervan te weten komt.

 
Wat is volatiliteit?

Het analyseren van de volatiliteit is erg nuttig bij het speculeren op de beurs. Ontdek hoe u een correcte analyse van de volatiliteit maakt en hoe u de resultaten gebruikt om online op de beurs te handelen.

De fundamentele analyse

De fundamentele analyse is een van de twee soorten analyse die essentieel zijn voor het beleggen op de beurs. Ontdek hier wat deze analyse inhoudt en hoe u er bruikbare informatie uithaalt om succesvol te beleggen.

De Beursanalyse voor traden

De beursanalyse is een van de fundamenten van het beleggen op de beurs. Het is een onmisbaar begrip voor rendabele beleggingen. Ontdek hier hoe de beursanalyse werkt en wat de belangrijkste indicatoren ervan zijn.

 
Het maken van een financiële analyse

Ontdek hier wat de financiële analyse van bedrijven inhoudt als het gaat om beleggen op de beurs en hoe u deze analyse via verschillende methoden kunt toepassen. Daarnaast wordt uitgelegd wat de voordelen zijn en de bruikbaarheid ervan om winst te maken.

De Carry Trade-strategie

Ontdek hier wat de methode van de Carry Trade inhoudt, hoe deze werkt en hoe ze moet worden toegepast. Zo kunt u met behulp van onze uitleg en advies aantrekkelijke winsten boeken door in valutaparen te handelen.

Wat is short selling?

Short selling is onder Nederlandse en Europese beleggers steeds geliefder. Ontdek hier hoe u deze methode kunt gebruiken om, zelfs als de aandelenkoersen dalen, winst te maken op de beurs, en waarom.

 
Swing Trading Strategy

Swing trading is waarschijnlijk een van de meest gewaardeerde methoden van beleggers op de beurs. Je kunt er namelijk mooie winsten mee boeken door gebruik te maken van de trends van de markt. U ontdekt hier hoe het werkt en u krijgt daarnaast enkele adviezen.

Beursgrafieken begrijpen

U vindt hier nuttige informatie waarmee u in het kader van de technische analyse de verschillende beursgrafieken kunt lezen, begrijpen en interpreteren. Bovendien krijgt u uitleg over de verschillende manieren van weergave.

Steun- en weerstandsniveaus

Steunen en weerstanden zijn technische indicators die je perfect moet kennen om succesvol te beleggen. Daarom vindt u hier informatie die u helpt om te begrijpen hoe deze indicators werken en wat het nut ervan is.

 
De voortschrijdende gemiddelden op de beurs

Voortschrijdende gemiddelden zijn uitstekende technische indicators waarmee met de trends gehandeld kan worden door voor een bepaalde periode vast te stellen wat de aantrekkelijkste marktniveaus zijn om in of uit te stappen.

De Japanse candlesticks

De candlesticks zijn een van de vormen van weergave die zowel door professionele als door particuliere beleggers het meest worden gebruikt. Ontdek hoe je deze grafieken leest en interpreteert voor het bestuderen van de trends van activa.

De strategie van de keerpunten

De methode van de keerpunten of pivot points wordt veel gebruikt in de technische analyse en stelt beleggers in staat om te bepalen wat de beste tijdstippen zijn om op de markt te handelen. Ontdek hier hoe u er bij het beleggen precies gebruik van kunt maken.

 
Micro-trading

Micro-trading is een efficiënte methode die door ervaren beleggers veel wordt gebruikt om op de beurs te speculeren. U ontdekt hier precies hoe het werkt en u krijgt daarnaast enkele adviezen.

De beste technische indicatoren voor de beurs

Ontdek hoe u een volledige technische analyse maakt met behulp van onze beschrijving van de meest gebruikte technische indicatoren op de beurs en van hun interpretatie. Zo kunt u de richting van komende trends vaststellen.

De RSI-indicator of Relative Strength Index

De RSI-indicator of Relative Strength Index is wereldwijd een van de meest gebruikte indicators. Hier leest u hoe u deze technische indicator kunt interpreteren om de dynamiek van een markt te bepalen en een effectieve beleggingsstrategie vast te stellen.