Een van de beste trading-platforms
  • eToro
  • Plus500
  • XM

Hoe word je een online handelaar?

Wat is de beurs?

Wat is de beurs? Ontdek het antwoord op deze vraag dankzij enkele basisgegevens over de beurs, zijn werking en kenmerken en de gedetailleerde en vereenvoudigde definitie ervan.

Wat is het beste beleggingsobject?

Iedereen die over een bedrag aan geld beschikt dat hij wil laten renderen, vraagt zich af waarin hij het best kan beleggen. Ontdek hier het antwoord en de beste beleggingsproducten van dit moment.

De contracts for difference (CFD)

De contracts for difference of CFD's zijn een van de populairste beleggingsinstrumenten van Nederlandse beleggers, vanwege hun eenvoudige werking en de mogelijkheden om zowel op korte als op lange termijn winst te maken. Ontdek hier hoe je ze kunt gebruiken.

 
De obligatiemarkt

De obligatiemarkt biedt beleggers de mogelijkheid om winst te maken dankzij rente-inkomsten of dankzij beursspeculatie met rentepercentages. Hier volgt praktische informatie over deze markt.

De aandelenmarkt

Op de aandelenmarkt worden aandelen verhandeld van bedrijven die op de beurs staan genoteerd. Ontdek hoe deze markt functioneert en hoe de organisatie ervan in elkaar zit, zodat ook u kunt profiteren van het speculeren op de beurs.

De valutamarkt

De valutamarkt is voor particuliere beleggers zonder twijfel de aantrekkelijkste financiële markt. Ontdek in detail hoe deze markt functioneert en hoe u op deze markt kunt speculeren op de wisselkoers van de verschillende valuta’s.

 
Hoe beursaandelen kopen en verkopen?

Tegenwoordig is het heel eenvoudig om beursaandelen online te kopen en te verkopen. Om u hierbij te helpen volgen hier enkele praktische aanwijzingen waarin de voornaamste methoden voor het online handelen in aandelen worden gepresenteerd.

Beleggen voor dummies

Voor beginnelingen zonder basiskennis kan de beurs ingewikkeld lijken. Daarom geven we hier een speciale en zo eenvoudig mogelijke uitleg over de werking van de beurs voor leken of dummies.

Het samenstellen van een beleggingsportefeuille

Om een stabiele en winstgevende beleggingsportefeuille samen te stellen met een minimaal risico, moet met verschillende factoren rekening worden gehouden. Hier volgen enkele adviezen om de samenstelling van uw beleggingsproducten zo goed mogelijk te diversifiëren.

 
De provisiekosten

Voordat u begint met speculeren op de beurs is het belangrijk om te weten welke kosten u moet gaan betalen. Daarom krijgt u hier informatie over provisiekosten en over de manier waarop deze worden berekend.

De markt van de beursindexen

Elke belegger die winst wil maken door te handelen op de beurs of door in te schrijven op een belegging, moet weten hoe de markt van de beursindexen in elkaar zit. Hieronder vindt u een paar nuttige gegevens over dit onderwerp.

De risicopremie

Waarschijnlijk heeft u zich wel eens afgevraagd wat de risicopremie van bepaalde beursbeleggingen precies inhield. Om daar achter te komen vindt u hier een gedetailleerde uitleg en enkele adviezen om er uw voordeel mee te doen.

 
Aandelendividend

Het dividend van aandelen is de winst die aandeelhouders van een bedrijf ontvangen. Ontdek hier de verschillende manieren waarop dit dividend wordt uitbetaald.

De beste Europese aandelen

Ontdek wat op dit moment de beste Europese aandelen zijn met onze lijst van aandelen die het grootste groeipotentieel hebben. Ook krijgt u uitleg over de manier waarop dit klassement is opgesteld.

Hoe open je een beleggingsrekening

Lees hier onze praktische handleiding waarin we uitleggen hoe u thuis in een paar minuten een beleggingsrekening opent. Ook krijgt u advies hoe u een goede online broker of makelaar kiest.

 
Welke aandelen hebben het beste rendement?

Ontdek hier welke aandelen het hoogste rendement hebben en waarom het belangrijk is om te letten op effecten met een hoge ratio tussen het uitgekeerde dividend en de koers van het aandeel.

Hoe werkt intradaytrading op de beurs?

Ontdek hoe intradaytrading of daytrading op de beurs werkt met behulp van een uitgebreide uitleg over deze beleggingsstrategie. Daarnaast krijgt u enkele adviezen hoe u deze strategie in de praktijk kunt toepassen.

 
Aandelenkoersen op de Beurs

Volg de aandelenkoersen in realtime en ontdek alle informatie met betrekking tot deze koersen en hun ontwikkeling, de factoren die ze beïnvloeden en de indicators waarmee u ze kunt interpreteren.

Eenvoudig beursadviezen vinden

Het is tegenwoordig heel eenvoudig om via verschillende simpele en laagdrempelige manieren beursadviezen te vinden. Wij presenteren hier de gratis en betaalde oplossingen en hun voordelen.

Het beroep van trader was lang gereserveerd voor financiële deskundigen en specialisten van de financiële markten.

Tegenwoordig is trading echter veel toegankelijker, vooral dankzij de opkomst van online beleggingsplatforms die alle geïnformeerde particuliere beleggers de mogelijkheid geven om rechtstreeks in de aandelenmarkten te beleggen.

Dus hoe word je online trader? In dit artikel kunt u dat uitvinden.

 

Wat is een online trader?

Een online trader is iedere persoon die vanaf een beleggingsplatform met financiële of beursactiva speculeert. Deze platforms zijn in feite software-interfaces die worden aangeboden door gespecialiseerde brokers of makelaars.

Deze makelaars kunnen Forex-brokers zijn, die de mogelijkheid geven om via CFD's met valuta of andere activa te speculeren, of makelaars in binaire opties, die ideaal zijn voor beginners, en die toegang geven tot een groot scala aan activa.

Het komt er samengevat op neer dat ook u online trader kunt worden, via een eenvoudige inschrijving en een eerste geldinleg die uw investeringskapitaal zal vormen.

 

Welke kwaliteiten moet je bezitten om online trader te worden:

Om online trader te worden, de risico’s op verliezen te beperken en misschien zelfs genoeg inkomsten te verwerven om van uw passie  te kunnen leven, moet u over bepaalde eigenschappen beschikken.  Dit zijn de belangrijkste:

  • Geduld: echte kansen om winstgevende posities in te nemen doen zich niet elke dag voor. U moet kunnen wachten op de goede mogelijkheid om winst te maken.
  • Leergierigheid: natuurlijk verhoogt u uw kansen als u leergierig bent en veel wilt weten over de financiële markten, de activa waarin u besluit te beleggen en de gegevens waarmee u strategieën kunt opstellen, zoals de technische analyse en het aflezen van beursgrafieken.
  • Genoeg tijd investeren: het is duidelijk dat u geen geld kunt verdienen door trading als een doordeweekse hobby te beschouwen. Als u er slechts nu en dan een paar minuten tijd in stopt, zult u niet van uw functie als trader kunnen leven.

 

Wat moet je doen als je snel online trader wilt worden?

Als u de vereiste kwaliteiten hebt, kunt u na het vergaren van de nodige kennis een online trader worden, zelfs als u geen ervaring met beleggen hebt. Om te beginnen raden we u aan om u toe te leggen op de binaire opties en alleen te handelen in enkele activa in het bijzonder, zoals grondstoffen.

Een andere ideale oplossing voor particuliere traders bestaat erin zich aan te sluiten bij een platform dat accounts aanbiedt die beheerd worden door tradingprofessionals of automatische tradings software die in uw plaats positie innemen.

Online traden op de beurs