Een van de beste trading-platforms
  • Plus500
  • eToro
  • Markets.com
  • XM

Beoordeling: 4.00 2 stemmen
 

Het aandeel BP kopen

Welke particuliere belegger heeft er niet over gefantaseerd om in de oliemarkt te investeren? Tegenwoordig is dat heel eenvoudig. Het kan gewoon vanaf een computer dankzij de CFD's. U kunt namelijk speculeren op de koersontwikkeling van de aandelen van de oliemaatschappijen. Hier vindt u informatie en adviezen over het aandeel BP en over hoe u de koers ervan kunt analyseren.

 

Over de BP-groep:

U kent BP ongetwijfeld van naam en dat is terecht. De BP-groep is erg populair en bekend omdat het bedrijf een van de marktleiders in de olie-industrie is. De bedrijfsactiviteiten zijn verdeeld over meerdere sectoren. Olieraffinage en -verkoop zijn het belangrijkst, naast de exploratie en productie van koolwaterstoffen.

BP is een Britse groep, die echter 66% van de omzet buiten het Verenigd Koninkrijk realiseert.

 

Analyse van de koers van het aandeel BP:

De koers van het aandeel BP staat genoteerd aan de London Stock Exchange. Ook is het aandeel onderdeel van de Stoxx Europe 50-index.

Historisch gezien valt op dat de koersgrafieken van het aandeel grote koersschommelingen laten zien. Dat is ideaal voor beleggingen voor kortere periodes.

Hoe kunt u beleggen in het aandeel BP?

Om eenvoudig en zonder specifieke kennis in het aandeel BP te beleggen, kunt u het best gebruikmaken van een online CFD-broker. Daar kunt u dit aandeel en nog allerlei andere beursaandelen vinden.