Het aandeel BP kopen

Beoordeling: 4.00 2 stemmen
Welke particuliere belegger heeft er niet over gefantaseerd om in de oliemarkt te investeren? Tegenwoordig is dat heel eenvoudig. Het kan gewoon vanaf een computer dankzij de CFD's. U kunt namelijk speculeren op de koersontwikkeling van de aandelen van de oliemaatschappijen. Hier vindt u informatie en adviezen over het aandeel BP en over hoe u de koers ervan kunt analyseren.
 

Over de BP-groep:

U kent BP ongetwijfeld van naam en dat is terecht. De BP-groep is erg populair en bekend omdat het bedrijf een van de marktleiders in de olie-industrie is. De bedrijfsactiviteiten zijn verdeeld over meerdere sectoren. Olieraffinage en -verkoop zijn het belangrijkst, naast de exploratie en productie van koolwaterstoffen.

BP is een Britse groep, die echter 66% van de omzet buiten het Verenigd Koninkrijk realiseert.

 

Analyse van de koers van het aandeel BP:

De koers van het aandeel BP staat genoteerd aan de London Stock Exchange. Ook is het aandeel onderdeel van de Stoxx Europe 50-index.

Historisch gezien valt op dat de koersgrafieken van het aandeel grote koersschommelingen laten zien. Dat is ideaal voor beleggingen voor kortere periodes.

Hoe kunt u beleggen in het aandeel BP?

Om eenvoudig en zonder specifieke kennis in het aandeel BP te beleggen, kunt u het best gebruikmaken van een online CFD-broker. Daar kunt u dit aandeel en nog allerlei andere beursaandelen vinden.